Oppdateringer

Oppdatert
30.10.2011

 
 

 Tilbake til Startsiden

30.10.2011 Nettstedet har vært lite oppdatert siste året.  Dette har bl.a. skyld i et datakrasj hvor mye arbeid med nettstedet gikk tapt.

Jeg skal nå tilføye rutebeskrivelser og bilder til topper der jeg har vært.  Det å redigere bilder, rutebeskrivelser og GPS-spor tar utrolig mye tid, så alt kommer ikke på en gang.

 
Har startet med Forselvtind og Forkledalstind. 
Se under Rutebeskrivelser til "Området rundt Møysalen".

Starter nå arbeidet med beskrivelse av Jonsheimtind.
 
Alle bilder jeg tar er ganske store - de må derfor reduseres før de legges ut på nettet slik at det ikke tar for lang tid å laste dem ned.
   
21.01.2009 Har fått tilsendt ei liste fra yr.no med oversikt over alle stedene i Harstad kommune som yr.no melder værmelding for.
Lista består av hele 1.143 forskjellig steder.  Kult !  Klikk på yr.no i venstre meny og velg etterpå "Sjekk dette".
   
20.01.2009 Lagt litt om på "Nettsteder" i menyen til høyre
Har i alle fall kommet igang her.  Fant ut at det var OK å ha turistforeninger for seg selv.H
   
19.01.2009 Oppdatert "Verdt å vite" som du finner i høyre-menyen.
Har oppdatert noe under "Verdt å vite".  Fått inn litt mer info.  Sidene her er lagt litt om også.  Skal få inn mer info her etter hvert.
   
17.01.2009 Ordnet en del "missing links".
En del nettsteder jeg linker til har lagt om sine sider slik at mine linker ikke fungerte.  Har rettet disse.
Vær-linker.
Har lagt om litt lenkene til værsidene.  Kuttet tv2/storm og linker nå kun til yr.no.  Har laget en ny side med linker nå til områdene på Hinnøya.  Husk at det går an å søke på yr.no for det meste, også en god del fjelltopper.
   
07.12.2008 Omlegging av "Vanskegrad"
Er ferdig med arbeidet med å legge om karakteristikken av vanskegrad.
Overskrifter.
Har utformet en del nye overskrifter.
Ryddet
i rutebeskrivelsene.
Har "ryddet" litt i rutebeskrivelsene.  Omskrevet Moelvfjellan (Kvæfjord) og en del topper rundt Melå (Kvæfjord og Harstad).
   
06.12.2008 Lagt om Startsida.
Har valgt å gjøre Startsida mer personlig slik at jeg nu har bygd den opp med turbeskrivelser fra turer jeg har vært på, også turer utenfor Hinnøya.
Turbeskrivelse til Forkledalstindan
Har lagt inn turbeskrivelse til Forkledalstindan (Møysalen-området).  Her er også lagt inn mange nye bilder.
Omlegging av "Vanskegrad"
Jeg driver og legger om karakteristikken av  vanskegrad fra tallvurdering mellom 1 og 9 til den standarden som DNT benytter.  Dette tar noe tid...
   
05.02.2008 Lagt inn en del topper / Blåvatnhytta i ETS.
Skittendalstind, Pungdalstind og Blåvatnhytta er lagt inn med beskrivelser.  I tillegg er Niingen og Litletind oppdaterte.
   
05.01.2008 Mange oppdateringer gjort.
Nu er det gjort mange oppdateringer siden sommeren - noen store, noen små.  Nye topper er beskrevet.  Bilder, GPS-ruter osv er lagt inn fra disse toppene.  En del bilder har fått navn på topper korrigert.
 
Kalender for 2007 ligger her.
   
08.05.2007 Norske navn på fjelltopper.
Fikk en epost i går med hint om betydning av noen fjellnavn.  Det har resultert i at jeg har oppdatert sida med "Hva betyr fjellnavna".  Du finner den ved å klikke "63 høyeste" i menyen til venstre.
   
07.05.2007 Værstasjoner levert av Fonn Bygg.
Oppdatert linkene på værstasjoner levert av Fonn Bygg (etter tips).  Værstasjon på Borkenes er kommet med i tillegg til Sollifjellet og Hemmestad. 
Oppdatert Kalenderen.
Oppdatert kalenderen med en del turprogram og klokkeslett for Ti-på-topp i Harstad.
   
06.05.2007 Sykkel-ruter.
Har registrert sykkelruter hele helga.  De fleste rundturer i Harstad- / Kvæfjordområdet er nu lagt ut.  Tar gjerne mot tips til flere ruter dersom du har gode idéer.
   
05.05.2007 Sykkel-ruter.
Holder på å registrere sykkel-ruter rundt omkring.  Jeg oppdaterer etter hvert som jeg blir ferdig.  Hadde et lite "slette-uhell" her tidligere, så herved pådro jeg meg noe dobbeltarbeid.
   
  Lager både rutebeskrivelser, tegner inn ruter på kart og lager GPS-ruter for hver enkelt sykkeltur, så det tar litt tid...  Pr. i dag er to ruter ferdige: Nupen og Tømmeråsen.
   
  De neste rutene som kommer er: Storjorda, Kilbotn-Sørli, Rundt Kilhusåsen, Borkenesmarka, Kveøy, Straumsbotn samt Skjerstad-Kvæfjordeidet.
   
04.05.2007 Lansering i Harstad Tidende.
Nettstedet ble lansert i Harstad Tidende i dag.
   
09.03.2007 Ukekalender.
Har lagt ut Ukekalender.  Dette gjør at du får en bedre oversikt over når div. arrangement går av stabelen.  Det er fullt mulig å legge inn private turer i kalendrene.  Dersom du har tenkt deg på en tur og gjerne vil ha følge med noen, så bare ta kontakt.
   
08.03.2007 Fotoarkiv.
Har lagt ut Fotoarkiv.  Med dette kan du se på bilder fra forskjellige fjell rundt omkring.  Her finnes også bilder fra fjell utenfor vårt distrikt.  Har brukt en del tid på å få dette oppdatert.
   
26.02.2007 Parabolflua som hovedsponsor.
Inngått avtale med Parabolflua at de skal være hovedsponsor for nettstedet.
   
24.02.2007 Rutebeskrivelser med inntegna ruter på kart.
Har jobbet med å skanne turkartet.  Deretter å få rutebeskrivelsene inntegna på de skannede kartene.  Dette er lagt ut i dag.
   
  Har valgt å legge ut kartene i stor størrelse slik at man lett kan se detaljene.  Dette gjør at kart-filene er på rundt 1 MB.  Dersom du skal skrive ut kartene anbefaler jeg å høyreklikke på hyperkoblingene, velge "Lagre mål som..." og åpne kartfilene i et bilde-/fotoprogram.  Dersom du åpner dem i Internet Explorer kan du miste deler av kartet på utskrifta.
   
  Har også lagt ut de samme kartene uten inntegna ruter.  Dette i tilfelle du vil studere en detalj som er dekt av mi ruteinntegning
   
29.01.2007 Gladnyhet - Kart med inntegna ruter.
Har fått til en avtale med Harstad Turlag at det kan tegnes inn ruter på kartbladet de eier,
"Vesterålen - Hinnøya"og at dette kan kan legges ut på nettstedet.  Skanning av kart og inntegning av ruter vil nok ta litt tid.
GPS-filer i GPX-format.
Nå er GPX-filene lagt ut.  Litt spesiell prosedyre for å lagre dem.  Dette er forklart.  Du kan også lese om de forskjellige filtypene her.
   
28.01.2007 Endelig er rutebeskrivelsene oppdaterte vis a vis bildearkivet.
Har oppdatert alle linker på rutebeskrivelsene.  Lagt til mange nye bilder.  Rettet på noen små feil i enkelte rutebeskrivelser.  Dette har tatt lang tid. 
GPS-filer i GPX-format.
Neste jobb nå er å lagre alle GPS-filer i GPX-format (for andre GPS-er enn Garmin).  Innser at det ikke går å klikke seg direkte inn på filene, men at de som skal laste ned disse først må lagre filene på egen harddisk.
   
23.01.2007 Jeg driver fortsatt og omorganiserer bildearkivet.
Dette er et svært tidkrevende arbeid.  Oppdaterer bildelinkene på alle rutebeskrivelser.  Legger også til en del nye bilder. 
GPS-filer i GPX-format fungerer ikke.
Har oppdaga at dersom man klikker på GPX-filene (for Magellan) så fungerer ikke dette.  Filene blir åpna i XML-format.  Det skjer sannsynligvis en "bug" i Explorer.  Har underretta Microsoft om dette.  Får se hva som skjer...  Inntil videre har jeg ikke lagt ut disse filene.
   
15.01.2007

 

På grunn av omorganisering av bildearkivet vil du få feilmelding på noen linker til bilder.
Jeg skal snart jobbe med å omorganisere bildearkivet.  En del bilder er tatt ut av arkivet.  En del bilder blir erstattet med nye og bedre.  Noen bilder omorganiseres på nr. slik at du kan få opp feil bilde.  Håper ikke dette arbeidet tar for lang tid, men du vil nok få en del feilmeldinger i alle fall ut januar.  Ser også at en del bildelinker ikke har fått sin blå farge.
Tilbakemelding fra Magellan-GPS.
Har vært i kontakt med importør for Magellan GPSer.  De forteller at man i Magellan programvare kan åpne GPS-filer lagret i  GPX-format.  Dette har jeg muligheter for å gjøre på min Garmin programvare.  Da er det ikke nødvendig med  TXT-filer som bare vanskeliggjør prosessen.  Skal legge ut GPX-filer så snart som råd.
 
14.01.2007 Oppdaterer GPS-linker på rutebeskrivelsene.
Ferdig med rutebeskrivelser for Harstad og Kvæfjord.  De andre blir gjort om kort tid.
 
13.01.2007

 

Oppdatert GPS-filer.
Alle GPS-filer er oppdaterte.  Har også lagt inn de nærmeste fjelltopper som "veipunkter" på rutene.  Nå er det bare å si ifra om du ønsker ei planlagt rute til et spesielt fjell.  Har også laget ei GPS-fil med alle rutene lagt inn på ei fil (se nederst på GPS-lista).  Ellers er jobben min heretter å være flink å ha GPSen slått på når jeg går på tur...  (Jeg har en tendens til å slå på GPSen først når jeg ankommer en topp...)  Dersom du skulle ha spor eller rute til en topp, tar jeg gjerne i mot (også handtegna ruter).  Det er mange topper som det ikke fins ruter til  Dette fordi jeg ikke har erfaring med fjellet, eller det er svært lenge siden jeg var der.
 
11.01.2007

 

Har jobbet med rutebeskrivelsene.
Fortsatt arbeidet med å forandre skrifttyper. 
Lagt inn mulighet for å åpne GPS-filer til Garmin MapSource i Rutebeskrivelsene.  Du må ha dette programmet for å kunne åpne disse filene.
Videre har jeg lagt til kantlinjer rundt fjellnavnene i oversiktene over rutebeskrivelsene.  Litt lettere å lese disse.
Større skrift.
Har fått tilbakemelding med ønske om litt større skrift.  Har lagt inn større skrift på en del sider.  Denne nyhetssiden vil uansett ha 8 pkt. Verdana.
Oppdatert og rettet alle linker.
Nu har jeg fått oppdatert og rettet alle linker på dette nettstedet, både interne og eksterne linker.
Mine Topp-5.
Lagt ut info om mine personlige Topp-5.  Dette er de 5 toppene jeg rangerer høyest av alle toppene på Hinnøya.
 
09.01.2007

 

Har lagt ut GJESTEBOK.
Måtte gruble en del på hvordan dette skulle gjøres -  og etter litt prøving og feiling, ble det et rimelig bra resultat til slutt, håper jeg.
Arbeidet står litt i stampe.
Pga. sykdom.
 
04.01.2007 Det blir stadig flere topper over 900 meter...he...he...
Etter hvert som jeg undersøker kartene, og nye kart jeg har anskaffet, finner jeg stadig flere topper som overstiger 900 meter.  Selv om dette ofte er "dobbeltopper" tar jeg dem allikevel med når høyden er oppgitt på M-711-kart.  Listene blir oppdatert etter hvert.  Er nå oppe i 63 topper registrert over 900 meter.  En del lister er ikke oppdaterte på de "nye funnene".
GPS.
Laget ei GPS-liste over mange fjelltopper for hele distriktet, også utenfor Hinnøy.  Denne inneholder GPS-punkter på topper og p-plasser, spor som er gått og planlagte ruter.  Å lage denne lista er svært tidkrevende arbeid, så den vil bli fylt ut etter hvert, men kom gjerne med ønsker om ruter/topper dersom du har det.
 
02.01.2007 Rettet noen feil på åpning av sidene.
Når man bladde seg langt nok "inn", dukket det opp noen feilkoblinger.  Disse er rettet.
Skifter skrifttype.
Oppdaga i dag at noen maskiner ikke leser den skrifttypen som jeg har brukt i overskrifter.  Har derfor begynt å skifte ut disse til en annen skrifttype.
Vær-lenker.
Lagt inn lenker til værmeldinger, UV-varsel og pollen-varsel.
 
01.01.2007 Har oppdatert alle eksterne linker.
Lagt inn mange linker til friluftsorganisasjoner, bl.a. jeger- og fiskerforeninger.  Trenger tips om hvilke organisasjoner som det kan linkes til.
Alle linker til rutegående transport er også oppdatert.
Valgene i menyene til venstre og høyre er oppdatert.
Litt lettere å finne frem.  Håper dette blir en "bruksside" hvor du har alt du trenger.
Webkamera og værstasjoner.
Lagt inn ganske mange linker til webkamera og værstasjoner, men det er sikkert mange som har gått meg hus forbi.  Jeg vet at det er mange private værstasjoner rundt omkring, men det er ikke så lett å oppdage web-adressene til disse.
Har forbedret mange sider på dette nettstedet.
Noen få sider er ikke oppdatert, f.eks. sykkelruter.  Dette kommer senere.
Har forberedt for GPS.
En god del personer har etterspurt GPS-koordinater.  Jeg har lagt ut alt jeg har gjort frem til nå, men her mangler enda en god del arbeid.
Tatt med litt om ski.
Her har jeg ganske enkelt valgt å linke til Kvæfjordløyper sine flotte sider.  Det kommer mer som er skirelatert senere.
 
31.12.2006 Har oppdaga at enkelte linker med æ-ø-å ikke fungerer dersom...
Dersom du ikke kan skrive æ-ø-å i adresselinja, vil enkelte eksterne linker på denne sida ikke fungere.  Last ned gratis programvare for å kunne gjøre dette. Se banner nederst.
 
30.12.2006 Har starta oppdateringa av linkene som allerede ligger ute.
Det er kommet en del nye nettadresser, f.eks. til fergeruter.  Derfor får du nok beskjed om at en del sider ikke finnes.  Tar også inn litt nytt, men dette vil jeg jobbe mer med om ei stund.  Oppdateringa er ikke lagt ut enda.
 
29.12.2006 Gjør litt om på valgene i menyene til høyre og venstre.
Dette er ikke lagt ut enda.
 
26.12.2006 Jula er bl.a. satt av til jobbing med nettstedet. 
Håper å ha det fullt oppdatert i løpet av februar.  Spørs om det blir mye skitvær...
 
22.12.2006 Flere har spurt etter kart med inntegna ruter.  Har derfor et ønske om å legge ut kart-filer over fjelltopper i A4-format ...
Slike .jpg-filer fra M-711-serien har jeg liggende lokalt på min maskin og de er kjempe-flott å bruke når man skal ut på tur.  Da slipper man å dra med seg de store M-711-kartene, bare printer ut det "A4-kartet" du trenger.  Men å legge disse filene ut på nettet, det koster penger, mye penger.  Så... inntil noen sponser dette... beklager.
 
21.12.2006 Har jobba med Rutebeskrivelser i Harstad og Kvæfjord denne høsten.  Disse er nu lagt ut. 
Samtidig er det lagt ut vesentlig mange flere bilder som du klikker deg inn på via rutebeskrivelsene.  Et eget fotoarkiv vil komme senere.
Bakgrunnsfargen på nettstedet er skifta til en helt lys grønn farge.  Du vil se hvilke sider som ikke er oppdatert - de har den mørkere bakgrunnsfargen
 
15.06.2006 Jobber sporadisk med å forbedre rutebeskrivelsene.
Dette er ikke lagt ut enda.  Friluftsaktivitetene mine gjør imidlertid at dette dataarbeidet går sakte, veldig sakte.
 
01.01.2006 www.hinnøy.no er på nett. 
Jobber med nettstedet.
 

Tilbake til Startsiden


Last ned GRATIS programvare for å kunne bruke æ ø å i
web-adresser ved å trykke på banneret over. 
Eller les om programvaren her.