Skjelltindan - via Storåstind
Tilbake
Høyde: Skjelltind 923 moh / Storåstind 846 moh
Fra: Holand
Kartblad med rute: KR-10
Kartblad uten rute: K-10
Vanskegrad: *** Tung tur.    Noe bratt når en skal ned av høyde 872 og opp 928 moh.
Turens lengde: Ca 15 km.  5 timer. 

Venstreklikk
GPS-rute for Garmin
 

 
   
P Parkér ved parkeringsplass inne på Holand.
   
A Følg veien Nordover, opp i Holandsdalen på Sørsida av elva til demninga.  Her går du over elva og rett opp mot toppen av Storåstind 846 moh.  Vinterstid får det være med det...  En tur fra Storåstind til Skjelltind anbefales ikke vinterstid.
   
Fra Storåstind følger du øverste del av eggen, litt på Østsida, videre bakover mot Skjelltindan.  Når du har passet høyde 872 moh. må du gå ned ca 80 høydemeter.  Herfra går du et stykke rett Nordover før du går opp til høyeste punktet på Skjelltindan 928 moh.  Her er det litt bratt.  På tur opp her kommer du over et ”hull” i fjellet med flott utsikt mot Kveøya og Borkenes.  Se bilde.
   
En kan gå ned igjen samme veien som en kom opp, men det er en flott tur å gå ned i Holandsdalen.  En del ur som er lett å gå i ned mot Skjelltindvatnan.  Gå rett ned av Skjelltind mot Nordenden av Skjelltindvatnet 439 moh.  Fra dette vatnet går det sti ned til Holand.  Følg enten stien forbi hyttene, eller ta av før hyttene og gå på stien lengre ned (og ”inn”) i dalen, på Vestsida av elva slik stien er tegna på kartet.  (Sistnevnte rute har jeg ikke gått).
   
 

Konklusjon.
En flott tur hvor en gjør mye av det bratte unna i starten og kan gå langs eggen og nyte en aldeles nydelig utsikt alle veier.  Noe bratt når en skal ned og opp av høyde 872 og 923 moh.  En del ur som er lett å gå i ned mot Skjelltindvatnan.  Flott tur.

  Bilder MOT Skjelltind fra:
Storåstind - Reinfjell - Stortind -
   
  Bilder FRA Skjelltind mot:
Horntindan/Middagstind - Møysalen -
Reinspælen - Borkenes gjennom hullet -
Storhornet/Raudmollheia -