Reinspælen   Tilbake
Høyde: 1116 moh
Fra: Våtvoll
Kartblad med rute: KR-09
Kartblad uten rute: K-09
Vanskegrad: ****  Strabasiøs tur.
Turens lengde: Ca 18 km.  7 timer.

Venstreklikk
GPS-rute for Garmin

   
P Parkér ved parkeringsplass rett Nord for brua på Våtvoll.  Gå over brua, og følg sti opp i skaret mellom Middagshaugen og Brattfjellet.  Følg høyeste punkt på Geitryggen helt opp til vatnet (Geitryggvatnet ?) 639 moh.  Turen opp hit går mye opp og ned, men en må allikevel følge toppene, det er enklest.
   
Fra vatnet kan man ta en tur opp på toppen som er 966 moh. rett vest av vatnet for turens skyld, men dette forelenger turen en god del.  Det er for øvrig denne toppen jeg omtaler som ”Geitryggtind”, men jeg vet ikke om dette er rette navnet.
   
Fra vatnet går man videre rett Nordover.  (Flott utsikt mot Stortind).  Man er nødt til å gå over den høyeste del av ryggen opp til toppen av Reinspælen.   Den siste ”bakken” opp (til selve ”Spælen”) må man holde litt Vest i for ryggen.  Her er for øvrig et par plasser det er ganske luftig, men ikke fare å gå.  Vi ble imidlertid på vår tur nødt til å vente litt av pga. vind.  Det viste seg at siden vinden kom fra SØ – dvs. rett inn Våtvolldalen / Trolldalen – ble det en kraftig "oppovervind" der ryggen var som smalest, helt opp mot toppen.  Dette gjorde passeringa av de smaleste punktene litt ekkel.  Så - pass på at ikke vindretninga er slik hvis dere har tenkt dere helt opp på toppen.  Så lenge en bøyde seg langt ned og ikke gikk oppreist, gikk det bra.
   
  På nedoverturen gjorde vi et helt feil valg.  I stedet for å gå nedover Geitryggen igjen (som gikk mye opp og ned syntes vi) fra vatnet 639 moh., gikk vi ned i Våtvolldalen for å følge denne ned til bilen igjen.  Det skulle vi aldri ha gjort.  For det første var det mye ur som var til dels igjengrodd på tur ned fra vatnet til myra.  Og for det andre var myra utrolig tung å gå i.  Det var mye gress, svært vått og myra ga mye etter.  Eneste trøsten der inne (hvor ingen andre beveger seg) var at molta var utrolig saftig og stor.
   
Konklusjon.
En tur med mye opp-og-ned-gåing.  Men terrenget var svært lett å gå i, når vi gikk oppover Geitryggen.  Bra luftig like ved toppen.  Dersom man går her på vinteren må man regne med å ikke komme seg helt opp på toppen (selve ”Spælen”) pga. store og bratte skavler som bruker å danne seg der oppe (informert av en som har vært der vinterstid).
   
  Bilder MOT Reinspælen fra:
Gullhornet
- Klubben - Nonstind - Reinfjell - Skjelltind - Stortind - Møysalen - Taraldsviktind -
Reinfjell - Jakobstind - Vestbotntind - Snytind - Karitind - Høgfjell - Stortind (Nærbilde) -
Refsneshornet -
   
  Bilder FRA Reinspælen mot:
Botntindene til Møysalen
- Utover Gullesfjorden - Gullhornet - Stortind -